Un imn inchinat ideii de vin, dar si clipelor de apropiere profunda pe care o avem cu propria noastra existenta. Este vinul perfect pentru cand vrei sa meditezi in cautarea timpului pierdut.

Chardonnay

12,5% abv. — 750ml / 1.5L

Vin ALB sec din zona Murfatlar

DOC Murfatlar – de la Vinicola Murfatlar

Acest Chardonnay care a petrecut putin timp in baricuri este un vin serios pe care oenologul Ilie Ionel ni l-a dezvaluit la finalul unei lungi zile de degustari, parca cu parere de rau, sa nu-l piarda. Un vin puternic, cu corp si structura bine definite care pe langa notele fine de lemn, pe care de-abia le simti, a primit si un frumos buchet de sticla.

Onctuos, cu postgust lung de culoare aurie deschisă, cu nuanţe de chihlimbar, aroma de flori de vara, vanilie şi croissant cu unt, nu este un vin de baut la terasa, este un vin de gastronomie, caruia ii sta bine la masa langa un platou de branzeturi frantuzesti sau langa un coq-au-vin.

Asocieri culinare

Rata umpluta la cuptor
Foie gras
Friptura de miel la cuptor

10-12° C Temperatura de servire

Oenolog

Ionel Ilie

Cabernet SAUVIGNON ROSE

13,5% abv. — 750ml / 1.5L

Vin ROSE sec din zona Murfatlar

IG Colienle Dobrogei – de la Crama Viisoara

Cu acest Cabernet Sauvignon Rose, Nicu Itu si-a dat examenul de maturitate, daca mai era nevoie, aducand pe masa un rose bine structurat care trebuie asociat neaparat cu gastronomia fina.

Nu este un roze superfluu de cursa lunga, ci e un rose fibros, dar delicat, care se deschide bine langa o farfurie cu moule mariniere. Daca-l intelegi incepi sa-i apreciezi notele vegetale de cabernet. Sunt urme de cacao, nas de piele tabacita, insa si ceva fructe rosii intretinute de o aciditate batoasa.

Asocieri culinare

Imusaca greceasca cu vinete
Saganaki cu creveti
Muschiulet de porc cu sos gorgonzola

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Nicu Itu

Pinot Noir

13,5% abv. — 750ml / 1.5L

Vin rosu sec din zona Murfatlar

DOC Murfatlar – de la Vinicola Murfatlar

Pinot Noir-ul are traditie indelungata in arealul Murfatlar, iar oenologul Ilie Ionel si-a propus sa se joace cu un lot de Pinot Noir si sa-l faca asa cum si l-ar dori el. Strugurii au fost culesi manual, timpul de presare indelungat ca sa scoata din pielita toate punctele de culoare. Aromele s-au prins in must ca fetele in hora. Vinul este o incantare. Gadila la limba si imbie la inca o gura.

Pinot Noir e delicat prin definitie. Asa e si Vimn Rosu. Delicat, insa puternic ca niste maini cu degete lungi, de pianist. Pare suplu, dar te prinde bine si nu te lasa sa pleci usor. Bine echilibrat, tanini copti, rotunzi, moi pe final. Arome tertiare de muschi de padure si aluzii condimentate.

Asocieri culinare

Vrabioara de black angus
Melci cu usturoi
Pilaf cu legume si carne de berbecut
Ragu de mistret cu pene.

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Ilie Ionel

Alte Produse: