Un imn inchinat ideii de vin, dar si clipelor de apropiere profunda pe care o avem cu propria noastra existenta. Este vinul perfect pentru cand vrei sa meditezi in cautarea timpului pierdut.
12,5% abv. — 750ml / 1.5L
Vin ALB sec din zona Murfatlar
DOC Murfatlar – de la Vinicola Murfatlar
Acest Chardonnay care a petrecut putin timp in baricuri este un vin serios pe care oenologul Ilie Ionel ni l-a dezvaluit la finalul unei lungi zile de degustari, parca cu parere de rau, sa nu-l piarda. Un vin puternic, cu corp si structura bine definite care pe langa notele fine de lemn, pe care de-abia le simti, a primit si un frumos buchet de sticla.
Onctuos, cu postgust lung de culoare aurie deschisă, cu nuanţe de chihlimbar, aroma de flori de vara, vanilie şi croissant cu unt, nu este un vin de baut la terasa, este un vin de gastronomie, caruia ii sta bine la masa langa un platou de branzeturi frantuzesti sau langa un coq-au-vin.
Asocieri culinare
Rata umpluta la cuptor
Foie gras
Friptura de miel la cuptor
10-12° C Temperatura de servire
Oenolog
Ionel Ilie
13,5% abv. — 750ml / 1.5L
Vin ROSE sec din zona Murfatlar
IG Colienle Dobrogei – de la Crama Viisoara
Cu acest Cabernet Sauvignon Rose, Nicu Itu si-a dat examenul de maturitate, daca mai era nevoie, aducand pe masa un rose bine structurat care trebuie asociat neaparat cu gastronomia fina.
Nu este un roze superfluu de cursa lunga, ci e un rose fibros, dar delicat, care se deschide bine langa o farfurie cu moule mariniere. Daca-l intelegi incepi sa-i apreciezi notele vegetale de cabernet. Sunt urme de cacao, nas de piele tabacita, insa si ceva fructe rosii intretinute de o aciditate batoasa.
Asocieri culinare
Imusaca greceasca cu vinete
Saganaki cu creveti
Muschiulet de porc cu sos gorgonzola
8-10° C Temperatura de servire
Oenolog
Nicu Itu
13,5% abv. — 750ml / 1.5L
Vin rosu sec din zona Murfatlar
DOC Murfatlar – de la Vinicola Murfatlar
Pinot Noir-ul are traditie indelungata in arealul Murfatlar, iar oenologul Ilie Ionel si-a propus sa se joace cu un lot de Pinot Noir si sa-l faca asa cum si l-ar dori el. Strugurii au fost culesi manual, timpul de presare indelungat ca sa scoata din pielita toate punctele de culoare. Aromele s-au prins in must ca fetele in hora. Vinul este o incantare. Gadila la limba si imbie la inca o gura.
Pinot Noir e delicat prin definitie. Asa e si Vimn Rosu. Delicat, insa puternic ca niste maini cu degete lungi, de pianist. Pare suplu, dar te prinde bine si nu te lasa sa pleci usor. Bine echilibrat, tanini copti, rotunzi, moi pe final. Arome tertiare de muschi de padure si aluzii condimentate.
Asocieri culinare
Vrabioara de black angus
Melci cu usturoi
Pilaf cu legume si carne de berbecut
Ragu de mistret cu pene.
8-10° C Temperatura de servire
Oenolog
Ilie Ionel