Este vinul care iti potoleste setea de distractie, in mijlocul verii, la mare, in club sau pe plaja, alaturi de cele mai libere si salbatice persoane din viata ta, la fel de insetate ca si tine.

S’ETE
Cupaj rose

13% abv. — 750ml / 1.5L / 3L

Vin rose demisec din zona Murfatlar

DOC Murfatlar– de la Vinicola Murfatlar

In 2020 via si-a concentrat puterile sa invinga seceta, iesind astfel mai putini ciorchini, dar mult mai aromati

Dupa seceta de anul trecut, anul acesta s-a lasat cu ploi de aprecieri care ne-au potolit Setea. Ne mandrim deci, alaturi de oenologul Ilie Ionel, cu medalia de aur pe care a castigat-o acest vin in cadrul concursului international Vinarium.

Asocieri culinare

Scoici saint Jacques gatite in unt
Burrata cu rosii cherry si ulei de masline
Tartine cu branza de capra moale si smochine.

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Ilie Ionel

S’ETE
Pinot Noir

12,5% abv. — 750ml / 1.5L / 3L

Vin Rose Sec din Dragasani

DOC Dragasani – de la Avincis

Avinicis e un nume de referinta in peisajul cramelor romanesti, atat prin crama impresionanta, cat si prin vinurile pe care le produc in fiecare an. In 2020 am lucrat cu oenologul Andrea Previtali, un tanar Italian cu idei noi si bune care au dus la un roze superb din Pinot Noir.

Asocieri culinare

Caracatita pe gratar cu sos miso
Pui la cuptor cu ciuperci
Quiche cu sparanghel si roquefort

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Andrea Previtali

S’ETE
Feteasca Regala

12,5% abv. — 750ml / 1.5L / 3L

Vin alb sec din zona Husi

DOC Husi – de la Domeniile Averesti

Feteasca Regala propusa de Claudiu Cretu are o aroma fantastica, pe care cu greu o regasesti in alte zone ale tarii. Aciditatea puternica il va tine proaspat mult timp, iar notele de piersici si pere te incanta pe loc.

Asocieri culinare

Ravioli cu spanac si ciuperci
Risotto cu hribi
Gozleme cu branza.

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Claudiu Cretu

S’ETE
Cupaj rose

13% abv. — 750ml / 1.5L

Vin rose sec din zona Murfatlar

– DOC Murfatlar– de la Vinicola Murfatlar

Rose-ul demisec de Murfatlar e un trademark in cluburile unde tinerii petrec pana dimineata. Un vin usor de inteles, direct, aromat ce impleteste discret notele trandafirii cu cele ale piersicilor bine coapte insa stavilite de o aciditate placuta. Supranumit “Regele rozeurilor” Ionel Ilie, oenologul de la Vinicola Murfatlar s-a jucat cu Pinot Gris-ul, un strugure alb, pana a obtinut acest roze.

“Pinot Gris e soiul principal din S’ete demisec insa am selctat si un mic procent de Traminer ca sa obtin acel ceva care palce atat de mult consumatorilor nostri mai tineri. Aceste doua soiuri au un pigment de culoare in pielita si stiam ca prin macerare peliculara, sub actiunea enzimelor de extractive voi obtine o culoare roze. Strugurii i-am cules manual, pana la rasaritul soarelui, si i-am pus imediat pe benzile de sortare ca sa mentin o temperature scazuta. Dupa desciorchinare si zdrobire am racit imediat mustuiala si am presat-o gentil cu prese pneumatice, nu inainte de a o lasa 10 ore in prese pentru extractia de culoare. Fermentarea s-a facut cu drojdii selectionate la 16 grade”. Ilie Ionel – oenolog Viticola Murfatlar.

Asocieri culinare

Scoici sanit Jacques gatite in unt
Burrata cu rosii cherry si ulei de masline
Tartine cu branza de capra moale si smochine.

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Ilie Ionel

Alte Produse: