antidotul pentru tot
ce-i amar in viata

Un amar arzator ca un taciune, facut dintr-un ciulin care ii poarta numele si care este, totodata, si ingredientul nostru secret. Ramane intre noi, da?

Aperitivul arhaic care deschide apetitul a fost dintotdeauna bautura amara, care trezeste pofta de viata. Drept urmare, bauturile amare sunt niste lichide terapeutice recognoscibile in orice cultura. Italienii au Amaro, romanii au Amaraciun, un aperitiv meridional de la poalele Carpatilor.

CUM A INCEPUT TOTUL?

Un profesor universitar si-a adus aminte ca in tinerete a facut o vizita in Uniunea Sovietica unde a gustat niste balsamuri grozave. Balsam e denumirea ruseasca a acestui digestiv de plante in spatiul rusesc. Asa am mers pe firul amintirilor lui si am ajuns in Bielorusia, la Brest, un mic orasel de langa granita cu Polonia, renumit pentru traditia lor in a cultiva plante aromatice si a face “balsamuri” din plante.

Ne-a luat mai mult sa obtinem documentele de calatorie decat sa ne imprietenim cu cei de la fabrica din Brest. Odata ajunsi acolo am simtit imediat ca ei sunt cei cu care ne putem pune ideea in practica. Zeci de plante, sute de decocturi,oamenii incercau sa faca orice din plante. Am lucrat cateva luni bune impreuna pana am ajuns la reteta Amaraciunului.

Cand era totul aproape gata, specialistii lor ne-au dat o reteta in plus, pe langa reteta noastra. Inspirati de povestea noastra despre Romania si bauturile traditionale, au creat un produs nou, ruda de departe cu visinata romaneasca.

Asa a aparut o bautura ce se voia un mix intre digestivul nostru Ierbos si o afinata/zmeurata. Cum produsul ne-a cucerit pe loc, am hotarat sa facem doua produse:

IERBAR

DIGESTIV DE IERBURI

35% abv. — 700 ml

Este un digestiv care contine un decoct din mai multe plante, in proportii diferite si cu metode diferite de extractie. Unele arome sunt extrase ca in cazul unor ceaiuri, altele sunt infuzate in alcool la diferite grade pentru a extrage un anumit gust din fiecare.

Ingredientele principale sunt:

Scorus negru, Macese, Paducel, Rizomi de potentila erectilla, Muguri de pin, Scortisoara, Anason, Ceai negru, Propolis, Oregano, Menta, Ghimbir, Armurar, Echinaceea purpureea,Anason stelat, Nucsoara, Cuisoare, Pelin, Miere.

Aromele sunt ametitoare. Predomina nota de amar de la pelin, iar oregano, menta si ghimbirul te invartesc ca matusile in hora miresei. In gura se desface exploziv. Postgustul e lung si structurat, adica simti mai multe arome in acelasi timp. Predomina nota de amar-piperat, insa nu poti spune cu exactitate unde se termina scortisoara si unde simti anasonul. E o incantare care se termina lung cu note de miere si propolis, acel vino-ncoace care mai cere inca un pahar.

FRUPT

DIGESTIV DE IERBURI CU AFINE SI ZMEURA

30% abv. — 700 ml

Digestivul nostru cu afine si zmeura te anunta din start ca i-ar place si ursului din padure. Notele preganante de fructe de padure sunt domolite doar de pelin. Pe langa extractele din plante, afinele si zmeura vin sa imblanzeasca Amaraciunul si sa-l faca mai usor de inteles chiar si pentru cei care prefera un lichior de fructe.

Ingredientele principale care ne anunta ca postgustul e lung sunt urmatoarele:

Zmeura, Afine, Izma, Salvie, Balsam de lamaie, Ghimbir, Coaja de stejar, Piper negru, Nucsoara, Sunatoare, Flori de tei, Chili, Extract de zmeura, Miere.

Nu mintim pe nimeni daca spunem ca simti gustul ceaiului de tei parfumat cu izma salbatica. Sau daca spunem ca recunosti iutimea ghimbirului indulcit cu miere.

Nu credem sa existe vreun digestiv similar. Suntem convinsi ca vei trece repede peste uimirea descoperirii lui Amaraciun Frupt si vei vrea sa il prezinti prietenilor.

Alte Produse: