Palinca de prune

50% abv. — 70 cl

O bautura de consumat cu smerenie si credinta, in care se regaseste taria divina, care ne da si noua din puterea ei, incalzindu-ne trupul si sufletul.

Distilata de doua ori si domolita la 50%

Sf. Arde e facuta in cazan traditional de cupru.

Romania e tara tariei

— E tara unora dintre cele mai bune palinci de prune degustate de CER. Oriunde te-ai duce, nu ai cum sa nu gasesti o palinca buna. Asa ca ne-am propus ca in fiecare an sa degustam atatea palinci cate trebuie pana o gasim pe cea vrednica sa poarte numele Sfantului Arde.

Anul asta am gasit-o in Harghita

— La anul este posibil sa o gasim in alta parte, nu stim inca unde, va fi o surpriza si pentru noi.

Totul depinde de an, de vreme, de fructe, de soare, de palincar. Ceea ce va garantam este ca, indiferent de unde o vom alege, va fi intotdeauna cea mai buna palinca pe care ai gustat-o vreodata.

Palincarul ne povesteste putin:

— In rarele momente in care ne impartaseste din mestesugul lui am aflat ca pana si cazanul e mostenire de familie la fel ca si arta de a face palinca.

— Poamele stau la macerat cel putin 4 saptamani, apoi sunt distilate prima data la 40 - 42 de grade.

— A doua distilare se face la 50% si are ca rol sa purifice aromele licorii. Daca prima tuica are mai multi compusi flavonoizi, care uneori miros mai vulgar decat ne-am dori, cea de-a doua distilare are rolul sa rafineze aceste arome si sa le pastreze numai pe cele fine care gadila simturile, eliminand partile rudimentare.

Nu stim de unde va fi ales urmatorul lot de Sf. Arde, insa cel actual este cu singuranta cea mai buna palinca din Romania in clipa de fata.

Nu ne e frica de afirmatii, incercati-l peSfant.

Alte Produse: