Un vin altcumva, intelept si plin de intelesuri despre viata noastra, bun de stat cu el la povesti, in timp ce il purtam pe buze si in suflet, ca pe cele mai alese vorbe.

Sauvignon Blanc & Feteasca Regala

12,5% abv. — 750ml

Vin ALB sec din zona Murfatlar

DOC Murfatlar – de la Crama Trantu

O particularitate a zonei din care provin strugurii celor doua soiuri din cupaj este microclimatul unic din podgoria Murfatlar, prin nivelul umiditatii, a reflexiei solare, a curentilor de aer. Acest microclimat se regaseste in viata vegetativa a plantei, in aciditate, arome, facand ca soiurile cultivate aici sa aiba un "acumva " unic.

Daca la soiul Feteasca Regala, scurgerea mustului se face rapid, la Sauvignon Blanc se realizeaza o maceratie sub protectie de azot, in presa, timp de cateva ore, pentru eliberarea de arome specifice.

Cupajarea celor doua soiuri se realizeaza inainte de imbuteliere, proportia lor stabilindu-se in urma unor degustari, microcupaje, gasindu-se astfel imbinarea cea mai expresiva.

Oenolog

Ionut Radulescu

Merlot & Feteasca Neagra

12,5% abv. — 750ml

Vin rose sec din zona Husi

DOC Husi – de la Domeniile Averesti

La Averesti am ajuns cautandu-l pe Claudiu Cretu, faimos pentru vinul lui alb cu aciditate zglobie, dar ne-a cucerit pe loc acest rose minunat, care imbina corpul delicat al unui rose cu aromele puternice de Merlot. Notele florale se împletesc cu nuan̦tele de fructe de pădure̦ si creează acest rose expresiv cu o personalitate memorabilă.

Asocieri culinare

Iepure la cuptor umplut cu leurda
Tartar de crab cu sos iuzu
Ton la gratar cu sparanghel verde

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Claudiu Cretu

Merlot & Cabernet Franc & Syrah

13,8% abv. — 750ml

Vin rosu sec din zona Mehedinti-Corcova

de la Domeniul Catleya

Cupajul de Merlot &Cabernet Franc & Syrah din 2019 este un vin catifelat, în care Merlot-ul reușește să-l îmblânzească pe Cabernet Franc-ul si sa ofere arome pline, fructate și un gust elegant, persistent, de prune coapte și dulcețuri, datorită prezenței unor taninuri bine structurate. /p>

Asocieri culinare

Ragu de mistret
Pastrama de miel
Paste cu sosuri rosii si ciuperci
Legume corpolente si branzeturi mature.

16-18° C Temperatura de servire

Oenolog

Laurent Pfeffer

Riesling & feteasca regala

13,5% abv. — 750ml

Vin ALB sec din zona Murfatlar

IG Colinele Dobrogei – de la Crama Viisoara

Cautam un vin lejer de vara, care sa curga usor, sa fie suplu, cu o aciditate numai buna sa tina piept unei dorade grase, dar si unui cotlet de miel. Ne-a atras imediat atentia Feteasca Regala cu Riesling.

Viisoara este o zona excelenta pentru vinurile albe, iar 2019 a fost un an minunat pentru aceste soiuri.

Asocieri culinare

Quiche cu branza de capra
Drob de miel
Peste la gratar
Ficăței de pasăre cu ciuperci

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Nicu Itu

Pinot Noir & Merlot

13,5% abv. — 750ml

Vin rose sec din zona Murfatlar

DOC Murfatlar de la Domeniul Bogdan

Domeniul Bogdan e probabil singura crama din Romania care si-a propous sa cultive toata suprafata vinicola a cramei cu vita de vie in sistemul biodinamic.

Cupajul nostru este obtinut din struguri bio. Este un vin roz-pal de intensitate medie cu arome de căpșune, zmeură proaspătă și note citrice. Gust proaspăt și revigorant, susținut de o aciditate bună, cu un final persistent și fructat.

Asocieri culinare

Paella cu fructe de mare
Salată de spanac cu ton
Creveți în sos de vin și brânzeturi ușoare de capră.

8-10° C Temperatura de servire

Oenolog

Vasile Bratu
&
Philippe Cambie

Feteasca Neagra & Cabernet Sauvignon

14,5% abv. — 750ml

Vin rosu sec din zona Murfatlar

DOC Murfatlar Colinele Dobrogei – de la Crama Atelier

Murfatlar si Crama Atelier sunt o sursa extraordinara de vinuri bune. Oenologul Ilie Ionel ne-a propus un cupaj de un rosu intens, purpuriu. Regasim arome de fructe de padure, zmeura si visina coapta, cu un caracter delicat de piper alb si cuisoare. Gustativ, gasim acelasi fruct rosu, taninuri proaspete, suple si perfect integrate.

Asocieri culinare

Preparatele din carne de porc
Sarmale si tochitura
Pastrama de miel
Paste cu sosuri rosii si ciuperci
Legume corpolente si branzeturi mature.

16-18° C Temperatura de servire

Oenolog

Ilie Ionel

Alte Produse: